14e plaats in ELE Rally

In het eerste weekend van juni stond de 3e rally van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Rondom Helmond werd de ELE Rally verreden: de oudste rally van Nederland. Voor de in Brabant wonende Gert-Jan Kobus was deze rally een thuisrally, maar dit leverde geen voordeel op… Gert-Jan had namelijk nog niet eerder deelgenomen aan de Brabantse klassieker. Gelukkig kon navigator Martin Nortier wel wat terreinkennis meebrengen door zijn 6 eerdere deelnames.

In de klasse stonden een 6 tal wagens aan de start. Piet-Heijn van der Heijden (eveneens aan de start met ene Peugeot 208 R2) en een tweetal Belgische Citroën C2 rijders waren daarbij de grootste concurenten. Op de 4e poef kreeg Piet-Heijn al pech en moest de strijd staken. De Belgen bleken het tempo van de Nederlanders niet te kunnen volgen. Gert-Jan en Martin reden daardoor hun eigen wedsrijd. Zonder problemen met de auto stuurde Gert-Jan de Peugeot uiteindelijk naar een mooie 14e plaats algemeen. Daarbij mocht het eremetaal voor de 1e plaats in de klasse RC4 mee naar huis genomen worden.

Foto: WiMo Fotografie