Team

Het NRT Rallyteam is opgericht in 2005 en is gevestigd in Barneveld. In de jaren daarvoor was Karel Nortier al wel actief in de rallysport (als navigator en monteur) en bezocht hij samen met zijn zoon Martin wedstrijden in binnen- en buitenland. Toen Martin in 2005 zijn navigatorlicentie behaalde, werd het idee geboren om een eigen team op te richten en samen deel te gaan nemen aan rally’s. In dat jaar bouwden Karel en Martin een Opel Astra GSi voor Eep Borgers en in ruil daarvoor mocht het duo hun thuisrally in Barneveld rijden met deze wagen. Dit beviel zo goed dat er besloten werd om de auto te kopen. Inmiddels zijn we een aantal seizoenen verder en is de auto vervangen door een andere Opel Astra GSi. Een andere grote wijziging binnen het team is de toetreding van Marlous Nortier-Kion. In 2013 navigeerde ze voor de gelegenheid een wedstrijd bij Martin en naast de klik in de rallyauto bleek er ook een persoonlijke klik. Martin en Marlous zijn inmiddels getrouwd en Marlous maakt een vast onderdeel uit van het team. De wedstrijden die ze niet navigeert bij Martin of Karel, is ze wel aanwezig om te ondersteunen. Daarnaast is ze net als Martin actief als navigator bij andere rallyteams.

Karel
Licentie sinds: 1992
Type Licentie: EU rijder / navigator
1e wedstrijd: Zestienhoven Rallysprint 1992
In het dagelijks leven: Autoschadehersteller
Grootste sportieve prestatie(s): 81e in de Rallye du Condroz 2016

Al in de jaren 80 was Karel al actief in de rallysport. Eerst als monteur (voor onder ander het Suzuki Rallyteam van John van Beek en voor Ko Faas) en later als navigator van Arno Keizer en Rudy Visser. Helaas maakte een zware crash in 1997 een einde aan de carrière als navigator. Er werd nog wel een paar keer een poging gedaan om te navigeren, maar deze waren helaas niet succesvol. In 2005 kreeg Karel de kans om zelf een rallyauto te bouwen en kopen en sindsdien is hij met veel plezier actief als rijder in zijn eigen team. Daarnaast zorgt hij voor de preparatie van de Opel Astra en ondersteunt hij bij de wedstrijden die Martin rijdt of bij andere teams navigeert.

Martin
Licentie sinds: navigator: 2005 / rijder: 2008
Type Licentie: EU rijder / navigator
1e wedstrijd: Zestienhoven Rallysprint 2005
In het dagelijks leven: Financieel Adviseur
Grootste sportieve prestatie(s): Winnaar FIA European Rally Trophy – BeNeLux Trophy – ERT 3 (R2&R3) (navigator) / Open Nederlands Rallykampioen 2017 & 2018 & 2019 – RC4 (navigator) Nederlands Kampioen Short Rally 2012 – Algemeen & divisie 3 (navigator) / Kampioen Chevrolet Kalos Challenge 2008 (navigator) / Algemeen winnaar R Sport-Cars Short Rally 2012 / Algemeen winnaar Eurol Hellendoorn Rally 2021.

Sinds zijn 3e levensjaar gaat Martin mee naar rally’s. In 2005 kwam op 16 jarige leeftijd zijn jongensdroom uit: meedoen aan een rally. Als navigator maakte Martin zijn debuut in de rallysport. Vervolgens werden er nieuwe doelen gesteld. Toen hij een paar jaar later zijn rijbewijs haalde, ging er meteen een inschrijving voor de rallycursus de deur uit. Sinds 2008 bezit Martin ook de juiste licentie om zelf te mogen rijden. Naast zijn activiteiten binnen het NRT Rallyteam, is Martin de vaste navigator van het jonge rallytalent Gert-Jan Kobus. In 2024 zal hij een 5-tal wedstrijden navigeren bij Pierre Brouwer (Brouwer Rallysport).

Marlous
Licentie sinds: 2012
Type Licentie: EU navigator
1e wedstrijd: OVD Groep Ede Rally
In het dagelijks leven: Beleidsadviseur
Grootste sportieve prestatie(s): Nederlands Kampioen Short Rally 2012 – divisie 1 (navigator)

Marlous is met de rallysport in aanraking gekomen door haar broertje Timothy Kion. Toen ze haar rijbewijs haalde nam ze vrij snel het stokje over van haar vader als kijkmaatje van Timothy. In 2008 ging Timothy wedstrijden navigeren en op die manier raakte Marlous nog nauwer betrokken bij de sport. Dit wilde ze zelf ook graag gaan doen, maar dit werd pas in 2012 haalbaar in verband met het afronden van haar studies. Het begin van haar rallycarrière was meteen succesvol: zo werd ze in haar 1e seizoen meteen kampioen. Toch is het niet dit kampioenschap, maar zijn het de wedstrijden die ze samen met Timothy en haar partner Martin heeft gereden die voor Marlous het meest waardevolle zijn wat ze tot op heden bereikt heeft in de sport.