Familie Nortier geniet van rally in “de achtertuin”

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: rally in de regio! Met het wedstrijdcentrum op industrieterrein de Harselaar in Barneveld, proeven in de omliggende dorpen en de verbindingsroute die langs de woonwijken kwam waar de teamleden wonen, was de de Visual Art Centraal Nederland Rally een échte thuisrally voor het NRT Rallyteam. Er werd met 2 equipes deelgenomen: Marlous navigeerde bij Marco Schapers in een Mitsubishi Lancer Evo X en Karel en Martin stonden samen aan de start in de NRT-Astra.

Toen bleek dat de vaste navigator van Marco, Lieke Bouman, niet in de gelegenheid was om te navigeren tijdens dit evenement, werd Marlous gevraagd om haar plaats in te nemen. Een mooie kans om in een leuke auto aan de start te staan van de thuisrally! Omdat Marco en Marlous nog niet eerder samen gereden hadden, was het in het begin even wennen aan elkaar. Maar er was al snel wederzijds vertrouwen en de rally verliep erg goed. De snelheid zat er mooi in, en na 5 van de 9 proeven lagen ze op een 9e plaats algemeen. Helaas gooide een kapotte turbo op de 6e proef roet in het eten en moest de wedstrijd gestaakt worden. Ondanks het uitvallen zorgden de plezierige samenwerking en de ervaring in de Mitsubishi toch voor een geslaagde dag.

Voor Karel en Martin was het behalen van de finish het hoofddoel van deze wedstrijd. Na de pech in de voorgaande rally’s hoopte het duo ditmaal op meer geluk en wilden ze graag scoren voor eigen publiek. De organisatie had 3 uitdagende proeven uitgezet, met redelijk veel onverharde stukken. De Astra hield zich goed en Karel kwam steeds beter in het ritme. De 2e keer dat de proeven afgelegd werden, waren de tijden dan ook veel sneller. Tijdens de service na de 6e proef, constateerde monteur Stefan Boer speling op het linkervoorwiel. Na een noodreparatie werden de resterende 3 proeven met ietwat gematigdere snelheid afgelegd. Op deze manier werd de finish behaald en was het doel bereikt. Karel en Martin zijn 3e in klasse geworden en 25e algemeen. Het team kijkt dan ook zeer tevreden terug op een mooie wedstrijd!

Foto’s: WiMo Fotografie