Mooi resultaat in ijskoude Zuiderzeerally

Komend jaar strijdt Martin aan de zijde van het jonge rallytalent Gert-Jan Kobus om de titel in het Open Nederlands Kampioenschap en in de BeNeLux Trophy. Voor beide kampioenschappen was de Sijperda Zuiderzeerally van afgelopen weekend de openingswedstrijd. Even werd het nog spannend of het zou lukken om aan de start te staan. De laatste wedstrijd van 2017, de Conrad Twente Rally, werd afgesloten met een crash. Sindsdien heeft het team van Kobus Tuning hard gewerkt om de auto op tijd af te krijgen voor het nieuwe jaar. Enkele dagen voor voor de Zuiderzeerally slaagden zei er in om de Peugeot weer rallyklaar te hebben.

Gert-Jan en Martin hadden als doel het finishen van de rally, waarbij het opdoen van vertrouwen in de auto het belangrijkste was. Alle punten die behaald zouden worden voor het kampioenschap, voelden als bonus. Daarom begon het duo rustig aan de wedstrijd. Gedurende de rally groeide het vertrouwen en werd de snelheid opgevoerd. Dit was duidelijk te zien in de tijden. Zo werd op de laatste proef zelfs een 7e tijd algemeen gereden! Probleemloos en zonder fouten reden Gert-Jan en Martin uiteindelijk naar een mooie 14e plaats algemeen, een 1e plaats in de klasse RC4, de 1e plaats in de ERT-junior klasse van de BeNeLux Trophy en een 2e plaats in de ERT3 klasse. Een resultaat dat boven de verwachtingen lag en wat hoop geeft voor de volgende wedstrijden!

Naast de Sijperda Zuiderzeerally waren er ook 2 shortrally’s die afgelopen zaterdag in Emmeloord georganiseerd werden. In één van deze 2 evenementen, de Zeebodemshortrally, navigeerde Marlous. Zij reed met Vivienne Weijs-Geuzebroek in een Nissan Micra. Het evenement bestond uit 3 klassementsproeven, maar door een ongeluk op de eerste proef werd deze geneutraliseerd en bleven er slechts 2 proeven over. Het evenement werd volledig in het donker verreden en het extreem koude weer zorgde voor moeilijke omstandigheden. Zo was het lastig om temperatuur in de banden en dus grip te krijgen. Op de buitenproef deden ze rustig aan. De meeste andere deelnemers hadden die dag al ritme opgedaan doordat zij al reden in de andere Shortrally, terwijl Vivienne en Marlous pas hun eerste kilometers maakten. Op de industrieterreinproef die erna volgde, werd het tempo verhoogd. Vivienne reed erg strak en er werd een mooie tijd neergezet. Ze klommen van een 18e naar een 12e plaats algemeen en werden uiteindelijk 9e in de druk bezette RC4 klasse.

Foto: WiMo Fotografie