Equipe Kobus/Nortier met steun van Kroon-Oil in Vechtdal rally

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat Gert-Jan Kobus en zijn navigator Martin Nortier samen aan de start stonden van een rally. Het seizoen werd vorig jaar augustus winnend afgesloten in de Short Rally van Kasterlee. De Peugeot 208 R2 werd daarna verkocht en er werden plannen gemaakt om in 2020 te starten in een Skoda Fabia R5. Door de Coronacrisis bleef het daarna lange tijd stil. Met de inzet van enkele Nederlandse rallyorganisaties komt er gelukkig weer een einde aan deze lange stilte. Aanstaande zaterdag 19 september begint het verkorte rallyseizoen tijdens de Vechtdal rally rond Hardenberg.

Als voorbereiding op de Vechtdal rally heeft het team van Kobus Tuning Competition een aantal weken geleden getest op een proef uit de Wartburg rally, een ronde van het Duitse rallykampioenschap. Gert-Jan wist tijdens deze test de Skoda Fabia R5 steeds beter onder de knie te krijgen. Met goede aanpassingen aan de auto en tips van broer Hermen, zat de snelheid er aan het einde van de test goed in. “Ik ben heel blij dat het rallyseizoen weer gaat beginnen. De test heeft ervoor gezorgd dat ik met vertrouwen in de auto zit. Het was een zeer geslaagde test en ik kan niet wachten tot de start van de Vechtdal rally.” Aldus een enthousiaste Gert-Jan.

Tijdens de Vechtdal rally zullen Gert-Jan en Martin van start gaan met startnummer 11. Met meer dan honderd deelnemers, waarvan dertien auto’s uit de hoogste R5 klasse, staat er een zeer sterk startveld klaar. Op het programma staan 195 kilometers, waarvan 85 kilometers op snelheid. De volledige wedstrijd wordt op zaterdagmiddag 19 september verreden. Het doel van Gert-Jan is om dit jaar vertrouwen op te bouwen in de Skoda, zodat hij volgend jaar goed voorbereid van start kan gaan in een kampioenschap.

Steun

De Skoda Fabia R5 van het Kobus Tuning Competition team schittert dit jaar wederom in de kleuren van Kroon-Oil. Een langdurige samenwerking die het team in het verleden al vele successen heeft gebracht. Team eigenaar Gerrit Kobus: “Kroon-Oil levert hoogwaardige smeermiddelen, die hebben bewezen de Skoda Fabia R5 maximaal te laten presteren. Optimaal vertrouwen in de techniek geeft het team rust en ruimte om beter te kunnen focussen op de wedstrijd.”

Het team verwelkomt daarnaast Flatlander Performance Parts als nieuwe sponsor. Flatlander levert ‘performance’, originele en op maat gemaakte motoronderdelen.

De Skoda wordt op dit moment door de trouwe sponsor KAN Reclame in een nieuw jasje gestoken. De bestickering wordt spoedig via onze social mediakanalen onthuld.

Social Media

Helaas vindt de rally plaats zonder publiek. Wil jij toch op de hoogte blijven van de prestaties van Gert-Jan en Martin? Volg dan onze Kobus Tuning Competition facebook pagina.

Foto: Karel Nortier (NRT)