Pechduivel slaat toe op ‘de Hel’

Afgelopen weekend, 12 en 13 juli, vond de GTC rally plaats, met als wedstrijdcentrum Breda International Airport. Terug van weggeweest was de beruchte ‘Nacht van Achtmaal’. Maar liefst 94 kilometers stonden er voor de deelnemers op het programma van de vrijdagavond. De avond bestond uit twee doorkomsten op klassementsproef Rucphen en drie doorkomsten op klassementsproef ‘Achtmaal – de Hel’.

Na het goede resultaat in de ELE rally stond het team van Kobus Tuning Competition vol goede moed aan de start met de Peugeot 208 R2 in de kleuren van VAT Oil. Vooraf werd het doel gesteld om als eerste voorwielaandrijver te finishen en al vanaf de eerste meter maximaal aan te vallen. De voorbereidingen liepen gesmeerd en Gert-Jan en Martin stonden te springen om wederom hun snelheid te tonen.

Helaas deed de eerste klassementsproef van de wedstrijd: ‘Achtmaal – de Hel’, dit jaar zijn naam eer aan. De pechduivel sloeg al na enkele kilometers toe. De Peugeot vatte vlam en de equipe Kobus / Nortier zette de wagen direct aan de kant. Door het snelle handelen van de equipe en van de officials, kon het vuur snel geblust worden. Een grote tegenvaller voor het team dat in de GTC rally hoopte te scoren.

“Ik wil graag de officials en equipe Jansma/Van Veen (die hun blusser aan ons gaf) bedanken voor het snelle handelen.”, aldus een zwaar teleurgestelde Gert-Jan. Hoewel de schade aan de Peugeot 208 R2 groot is, is de schade te herstellen en had het ook erger kunnen aflopen met de auto. De equipe kwam gelukkig zonder kleerscheuren uit de auto.

Het team is alweer druk bezig om de Peugeot te herstellen en hoopt zo spoedig mogelijk weer aan de start te staan met de Kobus Tuning Competition – VAT Oil Peugeot 208 R2.

Foto: WiMo Fotografie