Kobus en Nortier imponeren

Na een succesvolle eerste kennismaking met de Skoda Fabia R5 werd afgelopen weekend de Peugeot 208 R2 weer van stal gehaald. De listige dijkproeven van de Zuiderzee Rally in combinatie met gladde omstandigheden, zorgen altijd voor spektakel. Zo ook dit jaar!

De gladheid zorgde voor een verassing op de vrijdagavond. Gert-Jan Kobus toonde direct dat hij de afgelopen jaren veel geleerd heeft en opende sterk in het donker. Een 7e tijd algemeen op de laatste proef van de avond zorgde er mede voor dat hij de eerste wedstrijddag afsloot op een 9e plaats algemeen. Met de voorwiel aangedreven Peugeot 208 R2 kon de equipe Kobus / Nortier zich prima meten met de snellere 4×4 en R5 rallywagens en waren zij tevens de snelste 2WD rijders.

De tweede wedstrijddag begon goed voor Kobus en Nortier. Ondanks de gladheid en een verkeerde bandenkeuze, wisten ze wederom te klimmen in het algemeen klassement. De snelle en spectaculaire rijstijl maakten indruk bij het publiek.

Tijdens de tweede service van de zaterdag werden andere banden gemonteerd op de Peugeot 208 R2. Dit zorgde meteen voor veel vertrouwen. Helaas sloeg tijdens 9e klassementsproef van de rally het noodlot toe. Het team kreeg te maken met een haperende ontsteking. De boucle werd uitgereden met veel tijdsverlies. Terug op de service probeerden de monteurs van het Kobus Tuning Competition rallyteam het euvel nog op te lossen, maar dit bleek na één proef niet te zijn gelukt. Om verdere schade te voorkomen besloot het team te stoppen.

“Ondanks de uitvalbeurt kijken we toch positief terug op de Zuiderzee Rally. Dit vanwege de getoonde snelheid en progressie. VatOil, Kobus Tuning Rallyteam, KAN reclame, onze monteurs en fans, bedankt voor de support!,” aldus een positieve Gert-Jan Kobus.

VatOil – Pure / Quality driven

Tijdens de Zuiderzee rally pronkte er een nieuwe naam op de Peugeot 208 R2 van het Kobus Tuning Competition rallyteam. VatOil staat sinds de oprichting in 1982 bekend om zijn hoge kwaliteit smeermiddelen en excellente service. Het assortiment omvat motor- en transmissieoliën, ATF, hydraulische- en remvloeistoffen en diverse specialiteiten: www.vatoil.com

Leon ten Hove, marketingmanager bij VatOil zei het volgende: “De samenwerking met Kobus Tuning Competition Rallyteam laat de ambities zien van ons merk VatOil. Het is fantastisch dat er dit seizoen, in samenwerking met Kobus Tuning Rallyteam, een poging wordt gedaan om topprestaties te leveren met de spectaculaire Peugeot 208 R2. We kijken er naar uit! “

KNAF Academy

De prestaties van Gert-Jan zijn ook door de KNAF opgemerkt. Dit jaar is Gert-Jan als één van de Nederlandse autosporttalenten geselecteerd voor de KNAF Academy. De KNAF Academy begeleidt sporters in hun autosportcarrière en biedt verschillende workshops op het gebied van rijtechniek, mentale en fysieke training, voeding, lifestyle en (social) media. Dit moet het team van Kobus Tuning Competition gaan helpen op weg naar de top.

Social Media

Wil jij alles weten van het Kobus Tuning Competition rallyteam? Volg dan de Kobus Tuning Competition facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Foto: Erik van ’t Land