Kobus en Nortier verzilveren 3e plaats ONRK in Twente Rally

De CONRAD Twente Rally, die afgelopen weekend verreden werd, vormt traditioneel de afsluiter van het Nederlands rallyseizoen. Ook Gert-Jan Kobus en navigator Martin Nortier stonden dit jaar aan de start van de wedstrijd die dit jaar voor vele deelnemers een grote uitdaging bleek. Na jaren te zijn verreden op één dag, werd de Twente Rally dit weer jaar verreden over twee dagen. Met 150 km op snelheid een wedstrijd van formaat.

Theoretisch gezien was het voor Gert-Jan nog mogelijk om in Twente de tweede plek in het Open Nederlands Rallykampioenschap te veroveren. Hiervoor moest Gert-Jan zelf aan de finish komen en de andere kanshebber Kevin van Deijne met zijn Ford Fiesta R5 uitvallen.

De Twente Rally begon op zaterdag avond, met vier klassementsproeven in het donker. Op de eerste proef crashte de deelnemer die direct voor Gert-Jan en Martin startte zwaar. De proef werd hierna geneutraliseerd en Gert-Jan en Martin konden hierdoor geen tijd neerzetten. Tijdens de tweede proef van de wedstrijd werd een 11e tijd genoteerd. Hiermee was het team de snelste voorwiel aangedreven auto. Helaas begon op diezelfde proef de koppeling van de Peugeot 208 R2 kuren te vertonen. Er werd gekozen om na de derde proef (waar ondanks de problemen nog een mooie 13e tijd behaald werd) uit te vallen om zodoende de volgende dag met een nieuwe koppeling te kunnen herstarten. Dit resulteerde in een tijdstraf van 10 minuten en een normtijd op de 4e proef. Een topresultaat was hierdoor niet meer mogelijk.

De volgende dag ging het team weer fris van start en lieten ze mooie top 10 tijden noteren in het algemeen klassement. Ze lieten vele snellere auto’s achter zich en waren de snelste voorwiel aangedreven auto. Na een mooie inhaalrace eindigde de equipe op een 20e plaats algemeen en een derde plaats in de klasse. Al met al toch een resultaat waar de equipe tevreden mee kon zijn.

Kevin van Deijne bereikte de finish ook en werd daardoor automatisch tweede in het Open Nederlands Kampioenschap. “Ik wil Kevin graag feliciteren met zijn tweede plaats”, aldus Gert-Jan Kobus die nu zelf derde werd in het kampioenschap.

Voor Gert-Jan Kobus en Martin Nortier was het een turbulent rallyseizoen met vele ups en downs. Desondanks sluiten ze het seizoen af met diverse kampioenschappen op zak. Gert-Jan is derde geworden in het Open Nederlands rally kampioenschap en Martin is in ditzelfde kampioenschap tweede geworden bij de navigatoren. Met de onderstaande titels op zak was het een zeer geslaagd seizoen voor het Kobus Tuning Competition team!

– 1e Fia BeneLux Trophy – ERT 3 (R2 & R3 – auto’s)

– 1e Fia BeneLux Trophy – ERT Junior Driver

– 1e RC4 Open Nederlands Rally Kampioenschap.

– 3e algemeen Open Nederlands Rally Kampioenschap

“Graag bedanken wij ons gehele team en iedereen die ons gedurende dit rallyseizoen geholpen en gesteund heeft. Wat het rallyseizoen van 2019 zal brengen is nog niet duidelijk, maar hou vooral onze facebook pagina’s in de gaten om op de hoogte te blijven.”, aldus Martin Nortier en Gert-Jan Kobus.

Foto: WiMo Fotografie