Geslaagde start van het nieuwe rallyseizoen

Afgelopen zaterdag werd op Circuit Park Zandvoort de eerste wedstrijd van het nieuwe rallyseizoen verreden: de Circuit Short-Rally. Onder ijzige omstandigheden kregen de deelnemers 4 klassementsproeven voorgeschoteld, met een totale lengte van 50,9 kilometer. Namens het NRT Rallyteam stonden Marlous en Martin aan de start.

Marlous navigeerde bij Marcel Machielsen, die reed met een door Hans Weijs Motorsport geprepareerde Citroën DS3 R3. Voor Marcel was dit zijn eerste rally. Het duo begon dan ook rustig aan het evenement en voerde de snelheid gedurende het evenement rustig op. Marcel boekte veel progressie en genoot zichtbaar. Zonder problemen kwamen Marcel en Marlous uiteindelijk aan de finish op een 35e plaats. “Het is voor mij niet de eerste keer dat ik bij een rijder navigeer in zijn/haar eerste wedstrijd. Ik vond het erg leuk om Marcel wegwijs te maken binnen de sport en hij heeft het netjes gedaan!”, aldus Marlous.

Martin navigeerde voor de gelegenheid bij Maarten van der Heijden. Maarten was vooral naar Zandvoort gekomen om zijn prachtige Volvo Amazon goed te leren kennen en om plezier te maken. Tegen al het moderne rallygeweld dat aan de start stond kan je met een auto uit de jaren ’60 immers niet op. Ondanks wat kleine problemen (de motor hield af en toe wat in) kunnen ook Maarten en Martin terugkijken op een geslaagd evenement. Zij werden uiteindelijk 36e.

Het volgende evenement op de kalender is de Rally van Hannut, waar Karel en Martin aan de start zullen staan met de Opel Astra GSi.

Foto’s: WiMo Fotografie