Revanche voor Kobus in Hellendoorn Rally


Aanstaande zaterdag 18 September zal de Hellendoorn rally verreden worden. Misschien wel de belangrijkste afspraak van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Gert-Jan Kobus en Martin Nortier rijden met startnummer 3 op de deuren van Kobus Tuning Competition Kroon-Oil Skoda Fabia R5. Het duo zal proberen veel punten te pakken om daarmee goede zaken te doen voor het kampioenschap.

Dit jaar wordt de Hellendoorn Rally verreden op één dag. De wedstrijdleiding heeft zijn best gedaan om zo veel mogelijk kilometers in dit compacte evenement te stoppen. 130 wedstrijdkilometers tegen de klok staan op het programma, waarvan maar liefst 19 procent op onverharde wegen. Kortom een zware wedstrijd voor mens en machine.

Drie weken geleden lieten Gert-Jan en Martin zien dat zij snel leren in de Skoda Fabia R5. Ze wisten hier de aansluiting te vinden, maar zagenhelaas een podiumplaats in rook opgaan door een lekke band. Dit weekend is het tijd voor revanche en hoopt het team op een podium in Nederlands grootste rally evenement. Een wedstrijd die eerder al gewonnen werd door het team met broer Hermen achter het stuur. Gezien de sterke concurrentie zal het een felle strijd worden om de ereplaatsen.

“Na de Vechtdal Rally hebben we de beelden bestudeerd om te kijken waar de meeste winst te behalen is. Er gaat al veel goed, maar er kwamen enkele verbeterpunten naar voren waar we de komende wedstrijden aan gaan werken. Het is soms een beetje zoeken waar de limiet van de Skoda ligt en dit komt in bepaalde situaties steeds naar voren. We gaan ons tijdens de Hellendoorn rally focussen op het verbeteren van deze situaties.” Aldus Gert-Jan Kobus

De Kobus Tuning Competition Skoda Fabia R5 zal rond elf uur ’s ochtends de eerste klassementsproef afwerken. Er worden tien proeven verreden en de laatste proef staat gepland na zonsondergang. De eerste deelnemer finisht rond 20.45 op het podium in de Dorpsstraat in Hellendoorn.

Foto: Erik van ’t Land – www.rallypicture.nl