Kobus en Nortier starten het seizoen in Achtmaal

Het is alweer bijna tien maanden geleden dat de laatste rally in Nederland verreden werd. Afgelopen septemberdebuteerden Gert-Jan Kobus en Martin Nortier met de nieuw aangekochte Skoda Fabia R5 in de Vechtdal rally. Hier wist het duo een mooie zesde plaats te behalen in een sterk deelnemersveld. Tijdens deze wedstrijd was een zeer steile leercurve te zien, die het duo tijdens de GTC rally van aankomend weekend wil voortzetten.

De GTC Rally is een van Nederlands grootste en mooiste wedstrijden. De editie van dit jaar is door de gekende corona maatregelen ietwat aangepast in vergelijking met voorgaande jaren. Met 12 klassementsproeven over 150 kilometer op snelheid staat er echter nog steeds een zeer uitdagende wedstrijd op het programma. De rally, die ook wel ‘de nacht van Achtmaal’ genoemd wordt, zal dit jaar volledig in de avond en de nacht van 10 op 11 juli verreden worden. Iets dat een voordeel kan zijn voor de jonge Kobus, die altijd laat zien dat hij snel is in het donker.

Met startnummer zes op de Skoda Fabia zullen Gert-Jan en Martin de klassementsproeven in en rondomAchtmaal gaan bedwingen. Met een kwalitatief sterk deelnemersveld met maar liefs 12 R5 auto’s belooft het in ieder geval een spannende strijd te worden!

“Het begin van de wedstrijd zal moeilijk worden. Na zo een lange “pauze” zal het waarschijnlijk even duren voordat we weer terug zijn in het ritme. Het doel is om de leercurve van de Vechtdal rally door te zetten en extra snelheid en vertrouwen in de auto te vinden. Uiteraard gaan we ook voor een mooi resultaat, maar dat is niet de hoofdzaak voor deze rally.”, aldus Gert-Jan.

De Skoda Fabia R5 van het Kobus Tuning Competition team staat wederom in de bekende kleuren met steun van trouwe partners Kroon-Oil, KAN Reclame, Flatlander Performance Parts en Ramko Rohrhandels.

Social Media
Wil jij alles weten van het Kobus Tuning Competition rallyteam? Volg dan onze Kobus Tuning Competition
facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Foto: Lorenz Lefere (Rally-art)